LOADING

Своєчасна оплата за газ – запорука комфорту й добробуту кожного споживача

Зворотній бік: близько 6500 (?) боржників ризикують відключенням.

Газ – це товар. Так само, як харчі, білизна, нерухомість тощо. Якщо частина покупців бере його безплатно, то продавець вимушений захищати інтереси іншої частини – тієї, що платить.

Йдеться про ціну на газ. Останнім часом вона змінюється щомісяця, а різні постачальники пропонують різні ціни. Чим дисциплінованіші будуть платники, тим більше у їх постачальника можливості здешевити газ. І навпаки – якщо дехто цього не розуміє та допускає борги, то ставить цим під удар добробут решти споживачів, бо можливості постачальника зводяться нанівець.

«Із 1 серпня 2020 року відбулися зміни у функціонуванні ринку природного газу для побутових споживачів. А саме — відмінені спеціальні обов’язки постачальників забезпечувати населення газом, — розповідає керівник ТОВ «Кременчукгаз-постачання» Валерій Кузьмінський. – Це покладає на споживачів більшу відповідальність за сплату за газ, ніж раніше. Природний газ є звичайним товаром. А споживач мусить сумлінно виконувати обов’зки за договором постачання».

За підсумками серпня та вересня 2020 року, лише 70% споживачів «Кременчукгаз-постачання» вчасно сплатили за газ. Решта – боржники.

Ті споживачі, які не платять вчасно:
— ризикують бути відключені від споживання (взимку це критично!),
— можуть спровокувати значне зростання ціни на газ для всіх споживачів, оскільки «Кременчукгаз-постачання» купує газ самостійно і сплачує вчасно, а ріст заборгованості буде збільшувати витрати підприємства,
— отримають повідомлення про припинення дії договору з діючим постачальником і будуть вимушені шукати собі нового постачальника. Причому, після відключення такого боржника від газопостачання він буде відключений до моменту укладання нового договору на постачання природного газу з новим постачальником.

Тому побутовим споживачам необхідно вчасно сплачувати за газ, щоби забезпечити себе комфортом і добробутом взимку.

«Кременчукгаз-постачання» буде вимушене ініціювати відключення споживачів, які протягом тривалого періоду не сплачують за газ, — про це йшлося в нещодавньому офіційному зверненні підприємства (посилання). — Наразі розглядається можливість відключення близько 6500 боржників, які протягом тривалого періоду не сплачують за газ».

Додамо, що ми прагнемо залишатися максимально доступними та конкурентоспроможними учасниками газового ринку, а значить — вміло застосовувати моніторинг, приймати гнучкі рішення, локально в найкоротші терміни вирішувати питання. Зокрема, знаходимо дешевший газ і тим самим робимо його дешевшим для споживачів.

Ціни на листопад 2020 року нам вдалося знизити майже на 600 грн/1000 м3 від заявлених раніше (посилання), а в жовтні природний газ нашим споживачам обійшовся чи не найдешевше ніж решті українців, також завдяки зниженню ціни майже на чверть від раніше заявленої (посилання).

Наголошуємо, що всі побутові споживачі, які вчасно сплачують за спожитий газ, будуть безперебійно забезпечені природним газом в опалювальний період за сприятливими цінами.

Отож своєчасна оплата — це запорука комфорту й добробуту!

Latest News

Останні новини компанії